Zsályás csirkecomb citrommal almával hagymával

  • 2016.11.17.
  • 5

Gyors vacsora a hétköznapokra zsályás csirkecomb citrommal, almával és ropogósra sült krumplival.Hozzávalók (4-6 adaghoz):6 alsó csirkecomb8-10 krumpli2 lila hagyma2 alma15-20 friss zsályalevélsóegy kevés olívaolaj (csirkecombokra akár egy kevés kacsazsír)nagyjából fél citrom leveA sütőt előmelegítjük 200 fokra. A meghámozott krumplikat és almákat kisebb kockákra vágjuk. A lilahagymákat szeleteljük. Egy tálban sózzuk, majd locsolunk rá egy kevés olívaolajat, hozzáadjuk a zsályaleveleket (hagyunk 6 darabot a combokra) és összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Beletesszük a csirkecombokat is, sózzük, meglocsoljuk olívaolajjal (kacsazsírral) és ráfacsarjuk a citromot. Minden csirkecombra kerül 1-1 zsályalevél. Lefedjük a tepsit másik sütőpapírral és nagyjából 25-30 percet sütjük. A végén levesszük a sütőpapírt és rápirítunk még 5-10 percet. Akkor van készen, ha a csirkehús szépen elválik a csonttól.