Egészben főtt majd sült karfiol chermoula fűszerkeverékkel

  • 2016.10.30.
  • 6

A chermoula marokkói pác, alapvetően húsokhoz használják. A
Green Kitchen Travels
szakácskönyvben viszont vegetáriánus ételre került, karfiolt pácoltak vele.Ez itt a saját verzióm, az eredetihez képest van némi módosítás.Hozzávalók:1 nagy fej karfiol1 púpozott ek. vaj2 gerezd fokhagyma1 tk. őrölt római kömény1 tk. őrölt koriander1 tk. fűszerpaprika1/2 tk. őrölt gyömbér1 csipet sáfrány1/2 tk. só1 pici citrom frissen facsart leveegy kevés frissen reszelt kezeletlen citromhéj2 ek. olívaolajA megmosott karfiolt egy nagy fazékba helyezem és enyhén sós vízben a kevés vajjal puhára főzöm. Elkészítem a pácot. Az összes hozzávalót összekeverem. A leszűrt karfiolt egy tálba teszem és a páccal megkenem. Hűtőben legalább 2 órát pihentetem, de legjobb, ha egy éjszakát. 220 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt ropogósra sütöm. A végén grillezni is szoktam 5 percet (250 fokon).A karfiol főzőlevét semmiképpen se dobjuk ki, tökéletes alaplé egyéb leveshez, rizsfőzéshez, főzelékhez.