"Csokis" keksz

  • 2013.05.17.
  • 5

A recept az áprilisi Kifőztük magazinban jelent meg.
Hozzávalók (45-50 darabhoz):150 g vaj200 g világos nádcukor2 tojás50 g cukrozatlan kakaó150 g liszt1/2 tk sütőpor1/2 tk szódabikarbónacsipetnyi sóA sütőt előmelegítjük 190 fokra. A vajat mikróban kissé megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat majd homogénre keverjük. A kakaóport, lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a sót összekeverjük majd a vajas keverékhez szitáljuk. Rövid időre a masszát hűtőbe tesszük. Sütőpapírral bélelt tepsibe kiskanálnyi kupacokat szedünk, jó távol egymástól. Nem szükséges formázni, mert sütéskor szépen elhelyezkedik a tepsiben. 10-12 perc alatt készre sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.