Kétsajtos olívabogyós lepény

  • 2013.04.03.
  • 1

Szereted az
olaszos ízvilágot? Akkor ez a
te recepted, amit könnyen elkészíthetsz, mert mindössze egy bögre segítségével kell kimérni az alapanyagokat és tésztává összekeverni. A Napsütötte Toszkána című film járt az eszemben, amikor az ízvilág megszületett, így került a tésztába az oregánó, a fekete olívabogyó, színes bors és sűrített paradicsom. Azóta a kedvencem és készítettem már reggelire, ebédre, vacsorára vagy akár vendégvárónak
is, természetesen a várt siker nem maradt el.
















































A receptet Petrának ajánlom!Hozzávalók:1 bögre liszt
/gluténmentesen Mantler liszt/1/3
csésze tej1/4 csésze tejföl1/2 csésze reszelt trappista sajtkb. 10 dkg krémfehérsajt1 tk sütőpor1 tojás2 ek . olaj1-2 ek.sűrített paradicsomoregánó, só, őrölt színes bors,egy nagy marék fekete olívabogyóElkészítés:Kikeverjük a tejet a tejföllel, az olajjal, a tojással, a sűrített paradicsommal, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és csomómentes tésztává keverjük. Végül a lereszelt trappista sajtot,
kockára vágott krémfehérsajtot és a felvágott fekete olívabogyót a tésztához adjuk és elkeverjük benne. Ízesítjük sóval, oregánóval és őrölt színes borssal. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.Jó étvágyat!