Kakaós-diós piskóta kávékrémmel

  • 2019.12.09.
  • 3

Ahogy már megszoktátok tőlem, most is egy egyszerű sütit hozok: pihe-puha piskóta lágy krémmel, diószemekkel díszítve. Csodás! Karácsonyra is szuper! :)Kakaós-diós piskóta kávékrémmelHozzávalók:A piskótához:5 tojás5 evőkanál eritrit 2 evőkanál darált dió2 evőkanál kakaópor1 evőkanál liszt A krémhez:250 g mascarpone3 kiskanál instant kávé fél dl forró vízédesítő ízlés szerintDíszítéshez:egész diószemekElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját az eritrittel habosra keverjük, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Az eritrites tojássárgába beleforgatjuk a tojáshabot, majd beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, hozzáadjuk a darált diót és óvatos mozdulatokkal elkeverjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd a piskótamasszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)A krémhez az instant kávét feloldjuk a forró vízben. A mascarponét az édesítőszerrel habosra verjük, majd hozzákeverjük a kávét.
A kihűlt kakaós-diós piskótára rákenjük a finom kávés krémet, majd egész diószemekkel kirakjuk a tetejét. A sütit kicsi időre hűtőbe tesszük dermedni, majd szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.