Áfonyás túrókrém

  • 2019.10.30.
  • 4

Desszertre a lehető legegyszerűbb megoldás a túrókrém, amit kedvenc gyümölcsünkkel kehelybe vagy pohárba rétegezünk. Azon túl, hogy gyorsan elkészül, mutatós és egészséges desszertet kapunk. A mostanit csodafinom áfonyával készítettem. :) Már korábban is készítettem hasonlót, azt itt találjátok. Áfonyás túrókrémHozzávalók: (1 kehelyhez) 2 darab zabkeksz 250 g túró (krémesebbet használtam)2 evőkanál zsíros tejfölédesítő ízlés szerint100 g áfonyaDíszítéshez:pár szem áfonya Elkészítés:A zabkekszet összetörjük, majd ledaráljuk és a kehely aljára tesszük. Robotgép segítségével a túrót a tejföllel és az édesítőszerrel krémesre keverjük.
Elkészítjük az áfonyaszószt. Ehhez a megmosott áfonyát botmixerrel pürésítjük,
édesítjük ízlés szerint, majd alacsony lángon felfőzzük.
A túrókrém felét a kehelyben lévő kekszre kanalazzuk, ráöntjük az áfonyaszósz felét, majd a többi túrókrémet is rátesszük. A maradék áfonyaszószt ráöntjük, majd áfonyával díszítjük.