Kókuszos csokoládékrémes sütemény

  • 2018.06.21.
  • 4

Nagyon elmaradtam ennek a sütinek a közzétételével. Még tavasszal készült ez a kényeztető finomság, melynek mennyei ízét a kókusz és a csokoládékrém összhangja adja. :) Kókuszos csokoládékrémes süteményHozzávalók:A kókuszos kevert tésztához:200 g liszt50 g kókuszreszelék1 csomag sütőporcsipet só60 g vaj3 evőkanál olaj100 g cukor1 tasak vaníliás cukor2 tojás50 ml tej1 kis doboz joghurt (175 g)A csokoládékrémhez:250 g mascarpone100 g étcsokoládé100 g vajA tetejére:20 g kókuszreszelékElkészítés:A sütőt előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a kókuszreszelékkel, a sütőporral és a csipet sóval.A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a puha vajat és tovább habosítjuk. Ezután beleöntjük a tejet, a joghurtot, az olajat és elkeverjük. A kókuszreszelékkel, sütőporral, sóval elkevert lisztet beleforgatjuk
a vajas-tojásos masszába, majd simára keverjük.Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, kilisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát. A süteményt betoljuk az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát!A étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd belekeverjük a mascarponéba. Hozzáadjuk a vajat, majd az egészet robotgép segítségével habosra keverjük. A csokoládékémet rákenjük a kihűlt kókuszos tésztára, majd a tetejét kókuszreszelékkel megszórjuk. Egy órára betesszük hűlni a sütit, majd kockára vágjuk.