Kókuszos-citromos torta

  • 2018.04.06.
  • 4

Kókuszos-citromos tortaA piskótához: 6 tojás6 evőkanál cukor (nálam 4 evőkanál eritrit és 2 evőkanál cukor)4 evőkanál liszt2 evőkanál kókuszreszelékA citromos krémhez:3 dl víz3 dl citromlé2 tasak tejszínes pudingpor500 g mascarpone100 g cukorKókuszos krém:1 tasak tejszínes pudingpor4 dl tej50 g kókuszreszelék80 g cukor 2 dl habtejszín10 g zselatinDíszítéshez:kókuszreszelékElkészítés:A kókuszos piskóta: A tojásokat kettéválasztjuk. Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd több részletben hozzáadjuk a lisztet és a kókuszreszeléket. A fehérjéből kemény habot verünk és hozzáforgatjuk a sárgájás masszához. Egy 22 cm átmérőjű tortaformába aljába sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a masszát. 175-180 fokra előmelegített sütő toljuk, és tűpróbáig sütjük. A hideg piskótát cérnával vagy éles késsel 4 egyforma lapba vágjuk.A citromos krém:A tejszínes pudingport 6-7 evőkanál cukorral, a citromlé és a víz keverékével felfőzzük. Az elkészült meleg citromos pudinghoz hozzákeverjük a mascarponét és a maradék cukrot.A kókuszos krém:A tejszínes pudingporból 3-4 evőkanál cukorral
és tejjel pudingot főzünk, majd belekeverjük a kókuszreszeléket.
A tejszínből habot verünk, majd ezt is hozzáforgatjuk a krémhez. A zselatint kevés vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön meglangyosítjuk és belekeverjük a kókuszos krémbe.A torta összeállítása:Az első lapra kenjük a citromos krém felét, majd ráhelyezzük a második lapot. Erre a kókuszos krém 1/3-a kerül, majd rátesszük a harmadik piskótalapot. Ezt megkenjük a maradék citromos krémmel, végül ráhelyezzük az utolsó piskótalapot. A torta tetejét és oldalát bevonjuk a maradék kókuszos krémmel. Díszítésként a torta tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel.