Kávés-diós szelet vaníliakrémmel

  • 2018.02.14.
  • 8

Elmondhatatlanul finom krémes süteményt készítettem nemrég, ezt a puha kávés-diós piskótát könnyed vaníliakrémmel. Azt hiszem, nem túlzok, ha azt mondom, hogy mennyei. Nekem annyira ízlett, hogy csak faltam az egyik szelet után a másikat. Mindenkinek ajánlom, biztos vagyok benne, hogy nem fog csalódást okozni.
:)
Kávés-diós szelet vaníliakrémmelHozzávalók:

A tésztához: (18x28 cm-es tepsihez)4 tojás50 g cukor3 evőkanál fekete kávé80 g liszt1 csomag sütőpor50 g darált dió3 evőkanál olajA vaníliakrémhez:6 dl tej2 tasak vaníliás pudingpor 6-8 evőkanál cukor250 g mascarponeDíszítéshez:2 marék darált dióElkészítés:A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kávét és az olajat. A lisztet átszitáljuk, elvegyítjük a sütőporral, a dióval, majd hozzáadjuk a kávés-tojásos keverékhez és egynemű masszává keverjük.
A tojásfehérjékből kemény habot verünk és lazán beleforgatjuk a masszába. Egy 18x28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd a kávés-diós piskótát belesimítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Elkészítjük a vaníliakrémet. Ehhez két tasak vaníliás pudingport egy lábasba öntünk, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd a tejjel sűrű pudingot főzünk. A meleg vaníliapudingba belekeverjük a mascarponét. (Ha szükséges tehetünk még cukrot a krémbe.)A kihűlt piskótát lapjában kettévágjuk, majd megtöltjük a krémmel úgy, hogy a sütemény tetejére is jusson. Díszítésként a sütemény tetejét darált dióval megszórjuk, majd egy kevés időre hűtőbe tesszük dermedni. Ezt követően szeleteljük a süteményt.