Csokoládépudingos sütőtöktorta

  • 2018.02.18.
  • 3

Az ősz és a tél egyik kedvenc csemegéje a sütőtök. Múlt héten szombaton sütöttem egy szép darabot, de nem volt túl édes, ezért nem akarta senki megenni. Hétfő este 8 óra körül úgy döntöttem, hogy megmentem a hűtőben kallódó sütőtököt és nekiálltam sütni. Este fél 10 körül el is készült ez a csokipudingos sütőtöktorta. Finom fűszeres lett, a sütőtök és a csoki párosa egy falatka kényeztetés. :)
Csokoládépudingos sütőtöktortaHozzávalók:A tésztához:3 tojás20 dkg sütőtökpüré 10 dkg cukor (nálam a fele eritrit volt)1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
25 dkg liszt5 evőkanál olaj1 tasak sütőpor5 dkg csokidarabkákA csokoládépudinghoz:2 tasak étcsokoládés pudingpor4 evőkanál cukor 7 dl tejElkészítés:Egy tálban a tojásokat a cukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőtökpürét, az olajat és jól összekeverjük.
Egy másik tálba kimérjük a lisztet, összekeverjük a mézeskalács fűszerkeverékkel és a sütőporral. Ezután a fűszeres-sütőporos lisztet összekeverjük a sütőtökös résszel, majd a masszát egy 20 cm-es tortaformába simítjuk. A tészta tetejére csokidarabkákat szórunk. A sütőtöktortát 175 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.A pudingporokat a cukorral 1,5-2 dl tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet. Kis lángon állandó kevergetés mellett főzzük amíg besűrűsödik a puding.A megsült és kihűlt sütőtöktortát kivesszük a formából és 3 felé vágjuk.
Az alsó lapra rákenjük a csokipuding felét, rátesszük a második lapot, rásimítjuk a maradék pudingot, majd rátesszük a harmadik, csokidarabkás piskótalapot. Ha a puding megkötött szeletelhetjük a tortát.