Sajtos rudak

  • 2018.01.16.
  • 0

Szilveszterre készültek ezek a sajtos rudak. Bármilyen alkalomra szuper, mert tényleg nagyon finom és alig lehet abbahagyni az evését. :)Sajtos rudakHozzávalók:A tésztához:45 dkg liszt (25 dkg finomliszt és 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt)20 dkg zsír1 csapott evőkanál sókb. 10 dkg tejfölTetejére:1 tojás kenni15 dkg reszelt sajtElkészítés:A lisztet és a sót egy tálba tesszük, összekeverjük, majd a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadunk
annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta.
A tésztát folpackba csomagoljuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.Másnap lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk és rudakra vágjuk.
A rudak tetejét lekenjük tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal.Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.