Mézeskalács (rögtön puha) - BOLDOG KARÁCSONYT!

  • 2017.12.23.
  • 2

A karácsony örök elmaradhatatlan süteménye a mézeskalács. Ez a recept nagyon hasonló, ahhoz, ami már fent van a blogon, itt. Mindkettő nagyon szuper recept, mert a zsírtól rögtön puha lesz.Ezekkel a mézeskalácsokkal kívánok minden kedves olvasómnak és bloggertársamnak boldog, áldott békés karácsonyt!Mézeskalács (rögtön puha)Hozzávalók:A tésztához:50 dkg liszt15 dkg porcukor3 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék1 kávéskanál szódabikarbóna2 tojássárgája15 dkg zsír3 evőkanál mézA kenéshez:1 tojásDíszítéshez:készen kapható cukormázElkészítés:Egy nagy tálban a lisztet, a porcukrot, a mézeskalács fűszerkeveréket és a szódabikarbónát összekeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, a mézet és a tojássárgáját, majd kézzel alaposan összedolgozzuk, gyúrjuk, míg tésztává összeáll. Fóliába csomagoljuk, és egész éjszakára a hűtőbe tesszük.A pihenés után lisztezett felületen 5 mm vastagra nyújtjuk, majd a kívánt formával kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és lekenjük őket tojással. 180 fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt világosbarnára sütjük őket. Amikor kihűltek,
a mézeskalácsokat tetszés szerinti kidíszítjük cukormázzal.