Almás-mákos süti tökmagliszttel

  • 2017.11.21.
  • 7

Egy kevert reformsüteménnyel érkeztem, amely zöld, almás és mákos is egyszerre. Egyszerű elkészíteni és nem igényel sok időt. A receptet nem én kísérleteztem ki, itt találtam. Tény, hogy a színe kicsit szokatlan, de alakbarát és nagyon finom süti.Almás-mákos süti tökmagliszttelHozzávalók:A kevert tésztához: 4 tojás18 dkg xilit15 dkg liszt13 dkg tökmagliszt6 evőkanál olaj1 kiskanál fahéj3 dkg darálatlan szemes mák1 kiskanál szódabikarbónaA tetejére:2 alma kockára vágva
Elkészítés:Az almát megpucoljuk és kockákra vágjuk.A tojásokat az eritrittel habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a kétféle lisztet, a fahéjat, a mákot és szódabikarbónát.
Az egészet összekeverjük, amíg egynemű masszát kapunk, végül beleforgatjuk az almakockákat. A masszát egy kizsírozott tepsibe öntjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük, majd hagyjuk hűlni.