Túrós-meggyes kuszkusztorta - diétás

  • 2017.10.02.
  • 4

Az egészséges étrend jegyében a kuszkuszt nagyon megszerettem, elkészítése gyors és egyszerű. Általában sós köretként vagy saláta alapanyagként használom. Múlt héten kísérleteztem, édességet készítettem belőle, ezt a túrós-meggyes kuszkusztortát. A végeredmény egy teljesen egyszerű, finom, diétás édesség lett. A jövőben is megsütöm majd más gyümölccsel. :) Túrós-meggyes kuszkusztorta Hozzávalók: (18 cm-es tortaformához)10 dkg kuszkusz4 kisebb házi tojás25 dkg túró1 dl víz5 evőkanál eritrit (vagy cukor)5-10 dkg meggyElkészítés:Először a kuszkuszt egy tálba öntjük, felforraljuk az 1 dl vizet, majd ráöntjük a kuszkuszra és hagyjuk állni hagyni nagyjából 15 percig.Közben a túrót, a 4 tojás sárgáját az eritrittel kikeverjük. Ezután a kuszkuszhoz keverjük. A tojásfehérjéket pici sóval felverjük, majd a kuszkuszhoz adjuk. A tésztához hozzáadjuk a meggy egy részét. Ezután a masszát egy 18 cm-es tortaformába öntjük, majd kirakjuk a tetejét a maradék meggyszemekkel. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és körülbelül 30 perc alatt készre sütjük.