Fűszeres sütőtökös püspökkenyér

  • 2017.10.11.
  • 9

Két dolog miatt imádom az őszt. Az egyik, a természet gyönyörűsége, ilyenkor a fák
a sárga és a vörös mindenféle árnyalatában pompáznak, a másik a sütőtök, amely az ősz legnagyobb adománya. Már korábbi bejegyzéseimben is mondtam, hogy imádom a sütőtököt, épp ezért egy sütőtökös receptet hoztam Nektek, egy egyszerű kevert sütit. Nagyon egészséges lett, teljes kiőrlésű liszttel és csökkentett mennyiségű cukorral készítettem. Így is finom lett, szaftos és kellemesen fűszeres süteményt kaptam. Próbáljátok ki, nem tart sokáig az elkészítése. Sütésre fel!A tésztába ízesítőként csokoládédarabkák vagy mazsola is tehető.Fűszeres sütőtökös püspökkenyérHozzávalók:250 g liszt (nálam teljes kiőrlésű tönkölyliszt)1 tasak sütőpor1 teáskanál fahéj1/4 teáskanál szerecsendió1/4 teáskanál szegfűszegpici só2 tojás150 g cukor (nálam kevesebb; 50 g cukor 50 g eritrit)150 g sütőtökpüré50 ml olajElkészítés:Egy tálban felverjük a tojásokat a cukorral és az etritrittel. Ezután hozzáadjuk a sütőtökpürét, az olajat és jól összekeverjük.
Egy másik tálba kimérjük a lisztet, összekeverjük a sóval, a fűszerekkel és a sütőporral. Ezután a fűszeres-sütőporos lisztet összekeverjük a sütőtökös résszel, majd a masszát sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük. A sütit
175 C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. (Én 60 percig sütöttem. Végezzünk tűpróbát! )