Túrótorta

  • 2017.05.14.
  • 9

A most következő torta egy klasszikus darab, egyszerű túrótorta. Nagyon könnyű elkészíteni és isteni finom. Nálunk rendkívül gyorsan elfogyott, hiszen mi rajongunk a túrós sütikért. :) A mazsola kihagyható illetve helyettesíthető más aszalvánnyal. TúrótortaHozzávalók:A tésztához: 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt10 dkg finomliszt10 dkg vaj1 tojássárgája8 dkg cukorcsipet só1 kiskanál sütőpor1 evőkanál tejöl (ha
nem elég rugalmas a tészta)A töltelékhez:500 g túró2 tojássárgája6 tojásfehérje1 csomag vaníliás pudingpor1 csomag vaníliás cukor10 dkg cukor2 marék mazsola1 citrom reszelt héjaA tetejére:porcukor Elkészítés:A felkockázott hideg vajat elmorzsoljuk a kétféle liszttel, a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, szükség szerint tejfölt adunk hozzá. Cipót formázunk belőle és hideg helyre tesszük, amíg elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a
cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és óvatosan hozzáforgatjuk a túróhoz. A mazsolát és a vaníliás pudingport is belekeverjük a legvégén.A tésztát kinyújtjuk és egy 20 cm-es kört vágunk ki belőle, amit a kivajazott, kilisztezett tortaforma aljába teszünk. A tésztára ráöntjük a túrós tölteléket és elegyengetjük. A maradék tésztából tetszés szerint formákat szaggatunk, amit díszítésként a torta tetejére teszünk.Előmelegített sütőben 40-50 percig sütjük. Ha megsült a torta, a formában hagyjuk kihűlni és a tetejét porcukorral megszórjuk.