Meggykrémes máktorta

  • 2017.04.14.
  • 2

Ismét meggyes következik. A
hűtőben találtam egy zacskó fagyasztott meggyet.
Gondolkodtam, hogy mi legyen belőle, majd eszembe jutott, hogy a meggy a mákkal tökéletes párost alkot. Nem volt sok időm bíbelődni a konyhába, így ezt az egyszerű tortát hoztam össze: mákos kevert tésztán selymes mascarponés meggykrém pihen. Tényleg isteni lett, a meggyszezonban is elkészítem majd. Húsvétra is ajánlom, mert krémes, egyszerű és tökéletes. :)Minden kedves látogatómnak kellemes húsvétot kívánok! :)Meggykrémes máktortaHozzávalók: A mákos tésztához:3 tojás10 dkg cukor10 dkg darált mák10 dkg liszt 5 evőkanál olaj1/2 csomag sütőpor2 evőkanál joghurtA meggykrémhez:250 g meggy (most fagyasztott)1 dl meggylé 5-6 kanál cukor (ízlés szerint változtatható) 1 tasak vaníliás pudingpor250 g mascarponeA díszítéshezegy marék meggyElkészítés:A száraz hozzávalókat összekeverjük: a lisztet, a darált mákot, a sütőport.Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a joghurtot, végül pedig a száraz hozzávalókat is beleöntjük. Az egészet jól összedolgozzuk.
A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőbe toljuk és tűpróbáig sütjük.A magozott meggyet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot, a meggylét, a pudingport, majd lassú tűzön felfőzzük, hogy sűrű krémet kapjunk. Az elkészült krémhez még melegen hozzákeverjük
a mascarponét, majd rákenjük a kihűlt mákos tortalapra. A krém tetejére díszítésként meggyet halmozunk. Hagyjuk, hogy megdermedjen a krém, majd szeletelhetjük.