Sajtos mascarponés pogácsa

  • 2017.03.03.
  • 3

Falatnyi pogácsákat hoztam, melynek tésztájába mascarpone került. A mascarpone nagyon jót tesz a pogácsának, másnap is finom puha, harmadnapra már nem maradt. :)Sajtos mascarponés pogácsaHozzávalók:A tésztához: 50 dkg liszt40 dkg mascarpone2 tojás sárgája0,5 dl langyos tej3 dkg élesztő1 kiskanál cukor3 kávéskanál sóA tetejére:1 tojás reszelt sajt (én trappistát használtam)Elkészítés:
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk.
Egy nagy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a sót, a mascarponét majd hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt. A hozzávalókból ruganyos tésztát dagasztunk.A tésztát letakarva egy órán keresztül kelesztjük.A tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd kinyújtjuk, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A pogácsákat sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket lekenjük tojássárgájával és reszelt sajtot szórunk rá.
Langyos helyen 30 percet kelesztjük, eközben a sütőt előmelegítjük.

A kelesztési idő letelte után a pogácsákat
előmelegített sütőben 30 percig sütjük.