Rizslepény

  • 2016.08.25.
  • 8

Egy univerzális kísérő kívül ropogós, belül puha. Az összeállítása ugyanúgy történik mint minden más gabonaleény esetében. Mivel a puszta kézzel való összeállításhoz várni kellene amíg a leforrázott liszt kihűl, ezért vagy fakanállal, vagy robotgéppel dolgozzunk. Ez azért is egy nyerő megoldás, mert a tészta egy kicsit ragacsos marad az összeállítás után is.

Hozzávalók
300 g rizsliszt
300 ml forró víz

1 evőkanál olíva olaj
olaj a sütéshez
A forró vizet ráöntjük ,a rizslisztre, hozzáadjuk a sót és az olajat, és robotgéppel összedolgozzuk. Egy fóliával letakarva fél órát pihentetjük.
A tésztába keverhetünk apróra vágott zöldhagymát, vagy fűszernövényeket.
Olajjal vékonyan bekenünk egy deszkát, vagy a pultot és egy evőkanálnyi mennyiségeket kivéve a tésztából, először golyót formázunk belőle, majd ezt ellapítjuk és kicsit kisodorjuk. Minél vékonyabb a tészta annál ropogósabb lesz megsütve!
Egy serpenyőt (öntöttvas) kikenünk olajjal annyi lepényt teszünk bele amennyi elfér, és mindkét oldalon gyakran forgatva hogy meg ne égjen megsütjük.