Gluténmentes darázsfészek/diós csiga

  • 2017.03.19.
  • 2

Ezt a péksüteményt röpke hat hete készítettem el, azóta várta, hogy végre leírjam a receptjét. Fénnyel sem állok a legjobban, továbbra sem találom a megfelelő fotózó helyet, tíz képből jó, ha egy tűrhető lesz.
Maga darázsfészek viszont nem hagy kívánnivalót maga után. Azt hiszem, ez az első olyan receptem, amelyben nem saját lisztkeveréket használtam. Nem vagyok nagy híve ezeknek, egyrészt, mert nem sok helyen lehet kapni, például otthon nem, másrészt valahogy jobban szeretem én kikísérletezni, hogy mi mivel működik jól. Ja, és a receptben “lábjegyzetelni” sem szeretek, lehetőleg legyen az saját találmány. Ettől függetlenül a lisztkeverék tényleg nagyon jól működik.

Tésztához:

60 g Szafi féle nyújtható édes liszkeverék
60 g darált zabpehely
20 g bambuszrostliszt
15 g útífűmaghéj
2 tojás
50 ml híg kókusztej melegen
szódabikarbóna
almaecet
25 g eritrit

Töltelékhez:

100 g darált dió
30 g eritrit
30 g híg kókusztej

A tészta alapanyagait összegyúrtam, 10 percig állni hagytam, majd téglalap alakúra nyújtottam. Megkentem a töltelékkel, feltekertem és 8 részre vágtam. Kb. 25 percig sütöttem 180 fokon. 8 g CH/db.