"Poleno" - fatörzs torta leveles tésztából

  • 2017.12.14.
  • 2

PolenoTöbb orosz oldalon is láttam ezt a tortát, sőt több videót
megnéztem az elkészítéséről. Nagyon egyszerűnek tünt, így én is elkészítettem.Hozzávalók:500 gramm leveles tészta350 gramm vaj250 gramm sűrített tej1-2 evőkanál konyakA leveles tésztát 1 centi vastagságúra kinyújtottam, kb 2 centi széles, 22-24 centi hosszúságú csíkokra vágtam. Egymástól ks távolságra sütőpapírral bélelt tepsibe helyeztem őket, majd 200 fokos sütőben világosra megsütöttem (20-25 perc alatt). Amíg hűlt a kisűlt tészta, elkészítettem a krémet.a szobahőmérsékletű vajat előbb önmagában kikevertem, majd fokozatosan hozzáadva a sűrített tejet jól felhabosítottam. Utoljára kevertem hozzá a 2 kanál konyakot.A kihűlt tésztacsíkokból 3 darabot félretettem díszíteniÖsszeállítás:Frissentartó fóliát több rétegben gáztepsi nagyságúra kiterítettem az asztalra. Megkentem krémmel, és ráraktam 6 darab kisütött pálcikát. Ezeket megkentem krémmel, majd ismét pálcikák következtek, krém, és így összesen 3 réteget képeztem,. A hosszanti két oldalánál egymással szemben felhajtottam a fóliát, és összefogtam felül, így rúd formát képezve a süteményből. Jó szorosan betekertem a fóliába - ez fontos, mert különben szétesik - majd egy éjszakára hűtőbe tettem.Reggel lefejtettem róla a fóliát. A félretett 3 sült tésztarudat összemorzsoltam, és ezzel szórtam meg a sütemény tetejét és oldalát.Poleno egészbenSzeletelése meglepetést okozott, mert nem puhultak meg a tésztarudak, tehát jó éles kés kellett a szeleteléshez.Eléggé vegyes volt a fogadtatása a család részéről.Volt, akinek ízlett, volt aki ehetetlennek találta...