"Harasó" diós szelet

  • 2017.09.30.
  • 1

Harasó diós szeletMég a tavalyi dió utoljával sütöttem ezt a gyors, egyszerű, de finom sütit.Hozzávalók:6 tojás20 deka porcukor9 deka darált dió175 gramm vaj150 gramm rétesliszt1 evőkanál sütőpor10 deka 85%-os étcsokoládéNagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető.Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.A lisztbe keverjük el a sütőprt. A vajat olvasszuk fel, és hűtsük ki. A csokoládét tördeljük apróbb darabokra.A leütött tojásokat a porcukorral jó habosra keverjük ki, majd keverjük hozzá a kihűlt olvasztott vajat. Ezután kerül bele a darált dió, meg a sütőporos liszt. Kivajazott, morzsával megszórt tepsibe öntjük a masszát, tetejére szórjuk az összetördelt csokoládét, és a forró sütőbe tesszük, ahol kb. fél óra alatt megsül. Végezzünk tűpróbát!Sütés előtt és után a tepsibenHagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a mázat a tetejére.Citromos öntet a tetejére.180 gramm porcukor3 evőkanál melegvíz1 teáskanál olvasztott margarinA hozzávalókat símára keverjük és a sütemény tetejére öntjük. Tálalásig hideg helyen tároljuk.A receptet Itt
találtam. Kicsit pontatlan volt számomra a leírás, ezért kutakodni kezdtem a recept eredete iránt.Megtalálható itt: http://www.weltinmir.de/rezept/nuss-schnitten-charaso -
meg itt:http://www.svetvemne.cz/recept-cs/orechove-rezy-charasomeg itt:http://www.svetvomne.sk/recept/orechove-rezy-charasoEzek mind külföldi oldalak, teljesen ugyanazokkal a fotókkal. A magyar blogíró forrásmegjelölés nélkül adta közre. Biztos vagyok benne, hogy ő nem próbálta ki ezt a receptet...