Tejszínes meggyes pite

  • 2017.07.09.
  • 4

Tejszínes meggyes piteHozzávalók: 26 cm átmérőjű piteformához:3 tojás8-10 deka cukor(nálam barna nádcukor)12 deka liszt (nálam durum)1 csipet sütőpor1 csipet őrölt fahéj2,5 deci tejszín1 citrom reszelt héjakb. 50 deka magvalt meggy


























Tetejére:
mandulaforgács, porcukorA tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam a sütőporral, őrölt fahéjjal ellvegyített lisztet, majd
belekevertem a tejszínt.Szilikon piteformába öntöttem a masszát - ha más anyagú formában sütjük, akkor ki kell vajazni, lisztezni a formát.A meggyszemeket lisztbe forgattam és a massza tetejére szórtam. Nálam most a reszelt citromhéj kimaradt, de néhány dekányi mandulaforgácsot hintettem a süti tetejére(ami kiborítva az alja lesz), és 200 fokra előmelegített sütőbe tettem, nálam 1 óra alatt sült meg - tűpróba. Más anyagú formában elég a 180 fokos sütőhőmérséklet.Nem is akartam ezen a vasárnapon sütni, tekintettel a nagy kánikulára. Többféle gyümölcsünk van, gondoltam, desszert gyanánt gyümölcsöt eszünk, de a neten a recepteket nézegetve
Hankka
egyszerű receptjét meglátva meggondoltam magam, és egykettőre összekevertem, megsütöttem ezt a meggyes finomságot.Köszönöm Hankkának a receptet! Nagyon mutatós lett ebben a margaréta formájú sütőben (nemrég kaptam a menyemtől), a tészta finom szaftos állagú - pillanatok alatt elfogyott!