Tálas desszert piskótával, gyümölcsökkel

  • 2017.06.06.
  • 7

Piskótás, gyümölcsös táldesszertVolt maradék frissen sütött piskótám, jó érett cseresznyemeggy, földieper....Összehoztam
egy gyors tálas finomságot.Nem mértem semmit, csak gondolomra, kóstolással
Hozzávaló.kb.20 deka piskóta vagy babapiskóta1 nagy pohár tejföl (330 grammos)1 nagyobb lime citrom2-3 kanál porcukor1 zacskónyi vaníliás cukormeggy, földieper, bármilyen gyümölcs - kb.20-20 dekaA tejfölt kikevertem a porcukorral és a víniliás cukorral, belecsavartam a lime levét, belekapargattam a húsát is. A meggyet kimagoztam, az epret összemetéltem.Egy üvegtál alját kiraktam piskóta kockákkal, arra egy sorban magozott meggy került, majd rákentem a tejfölös krém felét, erre egy réteg piskóta kocka ment, majd az aprított eper, amit bevontam a tejfölös krém másik felével. Meg lehetett volna a piskótát locsolni rummal, vagy gyümölcslével, de ez nálam most elmaradt - teljesen frissen sütött piskótával készült. Ha valaki babapiskótával csinálja, az feltétlenül locsolja, vagy mártsa meg valamiben. Egy éjszakára hűtőbe tettem, másnap kapott egy kis dekorációt, és lehetett fogyasztani.Nagyon finom gyors, egyszerű nasi!