Fagyi szelet

  • 2017.06.04.
  • 6

Fagyi szeletSemmi köze a fagyihoz, bár hűtőszekrényt igényel, főleg ilyen melegben.Tészta hozzávalói:4 tojás20 dkg cukor30 dkg liszt
1 csomag puncs pudingpor1 csomag sütőpor1 csipet só6 evőkanál vízKrém hozzávalói:3 tojássárga3 evőkanál liszt2,5 dl tej25 dkg margarin15 dkg porcukor2 vaníliás cukorDíszítés:2 dl tejszín habbá verveízlés szerint kakaópor vagy csokireszelékA lisztet, pudingport és a sütőport szárazon összekevertem.A tojásfehérjékből csipet sóval kemény habot vertem. A tojások sárgáit jól felhabosítottam a cukorral és a vízzel - a víbze belenyomtam néhány szem meggyet, hogy erősebb legyen a piskóta színe(nem lett!). A tojáshabot apránként hozzádolgoztam a tojássárgás masszához, és sütőpapírral bélelt 20x30 centis tepsibe símítottam a tésztát. Előmelegített 180 fokos sütőben kb.20 perc alatt megsütöttem.Míg sült, elkészítettem a krémet.A tojássárgákból, lisztből, tejből sűrű krémet főzütem. Míg hűlt kikevertem habosra a porcukorral és vaníliás cukorral a margarint, majd kanalanként beledolgoztam a margarinba a már csak langyos pudingot. A krémmel megkentem a piskótalapot.Hűtőbe tettem. Pár óra múlva kemény habbá vertem egy zacskó állati eredetű habtejszínt 1 evőkanál porcukorral, és a habot a sütemény tetejére símítottam.A receptet Zsuzsánál találtam
-
nagyon szépen köszönöm!Nekem akadt vele némi problémám.....mivel a receptben a tepsi méret nem volt megadva, a 20x30-as tepsiben nagyon vastag lett a piskóta, ezért a tetejét levágtam - jó lett tálas desszertbe!