Diabetikus születésnapi ribizli torta

  • 2017.05.08.
  • 5

Diabetikus ribizli tortaFérjem diétájában mellőzzük a répacukrot, igyekszünk lassan felszívódó szénhidrátokat fogyasztani, ezért törekedtem a férjem születésnapi tortáját a hagyományosnál egészségesebb hozzávalókból elkészíteni.
Durumlisztes piskóta:4 db
közepes méretű tojás7 deka nyírfacukor8 deka durumlisztfél sütőpor (6 gramm)késhegynyi szódabikarbónaA tojásfehérjékből csipet sóval a nyírfacukrot apránként hozzáadagolva fényes, kemény habot vertem a gépihabverő legmagasabb fokozatán. A tojássárgákat egyenként, a legkisebb fokozaton dolgoztam bele a habba. Ezután a sütőporral és szódabikarbónával elvegyített lisztet csak fakanállal óvatosan (a fakanalat alulról felfelé félköröket leírva emelgettem) kevertem bele. Sütőpapírrl bélelt 23 centis kerek tortasütőbe egyengettem a masszát, majd 180 fokosra előmelegített sütőben kb. 20-22 percig sütőttem, tűpróbát végeztem. Félidőben fehér papírral le kellett takarni, mert nagyon színesedett a teteje. Lehet, hogy a sütőnyitás miatt, de nekem kicsit összeesett kivétel után. Nem tudtam volna 3 lapba vágni, ezért még egy adagot sütöttem.A receptet Itt találtam, köszönöm!