Gyors cseresznyés kevert süti

  • 2017.04.19.
  • 7

Cseresznyés kevert sütiMenyem névnapjára mindig szoktam valamit sütni. Idén húsvét utáni napra esett, ezért egy nappal későbbre időzítettem, és nem akartam túl krémeset se, tehát ezt az egyszerű, de finom sütőporos süteményt választottam.Hozzávalók:4 tojás,35 dkg porcukormásfél deci tej,másfél deci étolaj35 dkg liszt,
1 csomag sütőpor1 üveg magozott cseresznyebefőtt
A tojásokat a porcukorral alaposan kikevertem. Felváltva hozzáadtam apránként a tejet és az olajat, végül pedig a sütőporos lisztet. A lecsurgatott cseresznyeszemeket lisztbe forgattam, hogy ne üljenek le a tészta aljára, és fakanállal belekevertem a tésztába. Kikent, kilisztezett 20x30-as tepsibe öntöttem a masszát, és 170 fokosra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt megsütöttem.Még a sütés előtt 1-2 evőkanálnyi mandulaforgácsot kicsit összemorzsoltam és a tészta tetejére szórtam. Tűpróbával ellenőriztem, hogy megsült-e? Tepsiben hagytam kihűlni, tálaláshoz porcukorral meghintettem. Kockára vágva tálaljuk.Itt leltem a receptre, bár hasonlót már többször sütöttem.Bár nem az ünnepelt kóstolta meg elsőnek, a fiatalabb unokámnak nagyon ízlett!