Feketeerdő kuglóf

  • 2017.04.14.
  • 4

Feketeerdő kuglófTészta hozzávalói:25 deka vaj,vagy margarin25 deka porcukor5 tojás20 deka liszt5 deka natúr kakaópor1 zacskó sütőpor10 deka magozott meggy10 deka étcsokoládéÖntethez:250 ml tejszín10 deka cukorfél zacskó vanília puding (20 gramm)10 deka vajDíszíteni:5 deka étcsokipár szem meggykevés tejszínhabIlyenkor természetesen befőtt, vagy mirelit meggyel dolgozunk, a vaj helyett használható margarin, a tejszín helyett tejjel is készíthető az öntet.A tésztrához a vajat a porcukorral alaposan kihabosítottam, majd állandó keverés mellett egyenként beledolgoztam a tojásokat. A lisztet, kakaóport, sütőport szárazon összevegyítettem, és beledolgoztam a tojásos masszába. Mivel nagyon sűrűnek találtam, belekevertem 1 deci folyékony tejszínt - semmilyen folyadékot nem írt a tésztába a recept, de szerintem kellett bele. Utoljára kevertem bele az összevágott étcsokoládét és a magozott meggybefőttet, melyet előzőleg lecsepegtettem, majd lisztbe forgattam, hogy ne üljön le a forma aljára. Kikent, belisztezett kuglófformába öntöttem a masszát, és a 160 fokra előmelegített sütőben 45 perc alatt készre sütöttem - tűpróbát végeztem. Hagytam hülni, addig elkészítettem az öntetet.Két deci tejszínt a 10 deka cukorral felforraltam, majd besűrítettem a fél deci tejszínben elkevert fél zacskó vaníliapudinggal. Miután kihűlt, kikevertem 5deka vajjal(a recept 10 deka vajat ír, de azt sokallottam), és ráöntöttem a kuglóf tetejére.Csokoládéreszelékkel és meggyszemekkel díszítettem, kis tejszínhabot is nyomtam rá.Egy szeletA kuglóf nagyon kellemes ízű volt, hamar elfogyott. Bár én még így is kicsit töménynek találtam a
tésztáját, javaslok bele még több folyadékot tenni.
A receptet ITT
találtam, köszönet érte.