Vilma mama egyszerű diós sütije

  • 2017.03.04.
  • 3

Vilma mama egyszerű diós sütijeVilma mama egy kedves bloggertársam,
Kati (Makacska konyhája)
nagymamája, aki gyakran meglepi szeretteit valami finomsággal. Ezt a finom diós sütit azért is választottam, mert az én anyukám is régen hasonlatos süteményeket sütött. Semmi bonyolult nics benne, hamar elkészül, finom, és a gyerekkoromat idézi...:)
Hozzávalók:
7 púpozott evőkanál cukor
1 tasak vaníliás cukor
1 kávéskanál rózsakő (szalalkáli)
2 tojás
fél dl olaj vagy egy jól púpozott evőkanál zsír

jó sok darált dió
15 evőkanál liszt
kb. másfél dl tej (annyi, hogy olyan kavart tészta állagú legyen a massza)
a tetejére kevés cukros dióEgy mélyebb tálban a cukrot, a tojást, a szalakálival habosra kevertem, amíg a cukor elolvadt, a massza kivilágosodott, ekkor hozzáadtam az olajat, azzal is simára kevertem, majd beleforgattam a lisztet és a darált diót, és a tejjel hígítottam. Mivel a darált dió mennyisége a receptben nincs megadva, én egy mélytányérnyi (pereméig) darált diót tettem bele, de ha több a dió, a tej mennyiségével szabályozható a massza állaga.Egy sütőpapírral bélelt 20x30-as tepsibe öntöttem, a tetejét megszórtam vágott cukros dióval, és közepes lángon (170 fokon) 30 perc

alatt készre sütöttem.Kihűlés után metéltem. Nagyon elégedettek voltunk vele. Köszönöm Katinak a receptet! Bár eleinte kicsit tartottam tőle a szalakáli miatt - eddig csupán lapok sütéséhez használtam - de ehhez a süteményhez is megfelelő volt.