10 perces tejfölös fánk Gasztropajtitól - rendkívüli Blogkóstoló

  • 2017.02.25.
  • 1


10 perces tejfölös fánk
A mostani rendkívüli Blogkóstolón Gasztropajtira emlékezünk, aki december közepétől sajnos "odafent" süt-főz. Márti a háziasszonya ennek a játéknak, ő hirdette meg a gasztrobloggerek között, így most önkéntes alapon
Hajdú István László blogjáról választhattunk. Sokféle étel receptjét leírta, szép fotókkal illusztrálta, és humoros, kedves stílusa miatt is érdemes a blogjára ellátogatni, ami itt maradt nekünk. Mindenkinek jószívvel ajánlom blogja felkeresését.Én most
A 10 perces tejfölös fánk-ot készítettem el tőle:Hozzávalók.30 deka lisztfél tasak sütőpor1 nagy csipet só1 tojás3 evőkanál porcukor1 tasak vaníliás cukor3 evőkanál tejfölfél cent rum(vagy pár csepp rumaroma)Olaj a sütéshezA tojást a porcukorral, vaníliás cukorral símára kevertem.Hozzáadtam a sót, rumot meg a tejfölt, amivel tovább kevertem, majd utoljára beledolgoztam a sütőporos lisztet.Lisztezett deszkán fél centi vastagra kinyújtottam, 6 centis szaggatóval köröket szaggattam, majd forró olajban a fánksütés szabályait betartva kisütöttem őket. Néhányat kanállal gömbölyűre szaggattam.Nekem nem fordultak meg maguktól, mint Gasztropajtinak, villával alájuk nyúlva fordítottam meg őket. Papírtörlőn lecsepegtettem. Tálaláskor meghintettem porcukorral, és házi fügedzsemmel tálaltam.Fügelekvárral tálaltamRaguleves után második fogásnak adtam. Tényleg hamar elkészült, és nagyon finom volt!