Házi meggylikőr - Domáca griotka

  • 2013.07.06.
  • 3

Domáca griotka- szlovák meggylikőrHozzávalók:2 kiló meggy1 kiló cukor1 liter rum1 liter vodkaAz alaposan megmosott leszárazott meggyet és a cukrot rétegezve egy ötliteres befőttesüvegbe tettem és felöntöttem a rummal. Lecsavartam, és most 8 hétig
sötét helyen tárolom, hetente legalább egyszer fakanállal átkeverve, hogy a cukor teljesen elolvadjon.Meggy-cukor-rum.Nyolc hét után leszűröm, és összeöntöm 1 liter vodkával.A meggy süteménybe, bonbonba felhasználható.A receptet a facebookon találtam,
Itt, de
másutt
is olvasható.Mostmár csak ki kell várni az érési időt. Gasztroajándéknak is elképzelhető.Én 50%-os Casino rumot használtam, és már megvettem a 37,5%-os Kaiser vodkát is.Ha készen lesz, bemutatom fényképen is a házi meggylikőrt.