Fehércsokis torta egzotikus gyümölcsökkel

  • 2018.02.12.
  • 6


Közeledett a lányunk 18. születésnapja. Törtem a fejem, milyen tortát is készítsek. Szerettem volna, ha meglepetés lesz, de azt is szerettem volna, ha pont olyan, amire vágyik. 

Csak az ízvilágot mondd, vagy egy összetevőt, amit kívánsz!- kértem.
Hm…ne legyen csokis egyáltalán. És kókuszos se! Vajkrémes vagy mascarponés se…
Jó, jó, de mégis, milyen legyen? 
Az a múltkori fehércsokis pite maracujával  ízvilág nagyon tuti volt…
Köszi, ne is mondd tovább!

Persze, ahogy az lenni szokott, maracuját égen-földön keresve sem találtunk azokban a napokban. Akkor találtam ki, -kínomban- hogy különféle egzotikus gyümölcsökkel helyettesítem. Amikor már mindent megvásároltam és épp javában dolgoztam, kaptam egy sms-t a férjemtől.

Van maracuja. Mennyi kellene?
4-5 írtam vissza.

Vett 6 dobozzal. Én, természetesen darabra gondoltam…
De a lényeg, hogy a torta finom volt, a meglepetés sikerült. Végül a maracuják is elfogytak. 
Csak azt nem tudom, mikor repült el 18 év?!

Hozzávalók
A piskótához: 9 tojás
38 dkg liszt
9 ek víz
38 dkg cukor
2,5 tk sütőpor
A fehércsokis ganache-hoz: 40 dkg fehér csokoládé
4 dl tejszín
A vaníliás krémhez: 25 dkg Philadelpia sajtkrém
5 dkg mascarpone
5 dkg vaj
10 dkg vaníliás porcukor
A tetejére: 1 bébiananász
1 mangó
1 gránátalma
5 maracuja
10 szem zsidócseresznye
5 csillaggyümölcs
1 Meyer citrom/narancs                        

Elkészítés

A piskótához a tojásokat szétválasztom. A sárgájukat kikavarom a cukorral, a fehérjét kemény habbá verem. A sárgájához adom a vizet, a lisztet (amelyben előzőleg elkavartam a sütőport). Végül óvatosan hozzákavarom a fehérjehabot. 
Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm és 180 fokos sütőben megsütöm (tűpróba!).
A tejszínt felforrósítom (nem forralom!) és beletördelem a fehér csokoládét. Elkavarom, hagyom teljesen felolvadni, majd hűlni teszem. 
A krémhez a mascarponét, a sajtkrémet, a vanília kikapart magvait és a porcukrot habosra kavarom. 
A kihűlt ganache krémet kézi mixerrel felhabosítom.
A kész, kihűlt piskótát vízszintesen 3 darabba vágom. A ganache krém felét az alsó lapra kenem, ráhelyezem a középső lapot. Erre jön a ganache krém másik fele, majd az utolsó piskóta lap.
A torta tetejét és oldalát bevonom a vaníliás sajtkrémmel. Az oldalát csak amolyan tessék-lássék módon, hiszen ez egy meztelen torta.
A gyümölcsöket alaposan megmosom, megszárítom. A szépség kedvéért héjastól felszeletelem és egy részét tetszés szerint elrendezem a torta tetején.
Tálaláskor a többi gyümölcsöt is az asztalra teszem és vigyázok arra, hogy minden tortaszelethez jusson minden gyümölcsből.