Sonkás-fetás kajszibarack falatok

  • 2017.07.22.
  • 5


Tikkasztó hőségben nem is vagyunk nagyon éhesek, általában csak néhány könnyű falatra vágyunk. Annak, aki szereti az édes, sós ízkombinációt tökéletes választás lehet ez a néhány, pillanatok alatt összedobható barackos falat.
A feta és a sonka sósságát jól ellensúlyozza az édeskés barack. Aki még édesebb ízvilágra vágyik, kevés mézet csurgasson a tetejére.
Ideális beszélgetős, kiülős nyárestékhez a barátokkal, a családdal, vagy  ha önmagunkat akarjuk kényeztetni.

Hozzávalók: 10 drb kajszibarack
10 dkg feta
2 evőkanál tejföl
bors
néhány szál friss kakukkfű
4 szelet fekete erdei sonka

Elkészítés

A fetát villával összetörjük, borssal megszórjuk és a tejföllel krémesre keverjük. 
A barackokat félbevágjuk. Egy-egy púpozott kávéskanálnyi fetakrémet teszünk minden fél barackba.
A krém  tetejére egy kis darab sonkát helyezünk és friss kakukkfűvel díszítjük.

Tipp: könnyű előétel, nyáresti kerti partikra is ajánlott.