Zsályás sült tarja bulgursalátával

  • 2015.03.06.
  • 7


A tarjának nem büntetés, ha hagyjuk, hogy süljön a saját zsírjában. Nekünk viszont jutalom, mert a húst átszövő zsír-hálózat sütés közben kiolvad és omlóssá, szaftossá teszi a húst.
A bulgursaláta (tabbouleh) a Közel-Kelet vagy Marokkó ízvilágát hozza a a tányérunkra. Én a távoli ízeket sokszor úgy vezetem be, hogy közelítem a mi ízlésünkhöz. Ez esetben több bulgur, kevesebb petrezselyemzöld és menta került a salátába. igazán üdítő egyveleg kerekedett belőle. Csak súgom, hogy mivel nem volt friss mentám a teafüvet dézsmáltam meg...HozzávalókA sült tarjához:
6 szelet tarja













2 evőkanál zsír













só, bors













3 cikk fokhagyma













zsályaA bulgursalátához: 20 dkg bulgur















1 paradicsom















fél kígyóuborka















1 fej lilahagyma















1 citrom















1 csokor petrezselyem
















néhány szál menta

































olívaolajElkészítés: A húst leöblítem, szárítom, sózom, borsozom. A zsírt egy tepsibe teszem, rárakom a húst. Minden hússzeletre egy zsályalevél és egy fél cikk fokhagyma kerül. A tepsit alufólikával letakarom és 180 fokon kb. 1 óra alatt megsütöm. A vége fele leveszem a fóliát és megforgatom a hőst, hogy mindkét oldala pirosra süljön.A bulgurt kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzöm. Hagyom kihűlni. A zöldségeket kockára, a zöldfűszereket apróra vágom. Összekeverem a bulgurral. Adok hozzá olívaolajat és citrom kifacsart levét.