Kukoricás dödölle "Gasztroangyal"

  • 2018.06.06.
  • 3

Hozzávalók: 15 dkg krumpli, 3 púpos evőkanál
kukoricaliszt, só, zsír, 1 db újhagyma, tejföl.*Elkészítése:
Krumplit megpucoltam kockára vágtam és annyi vizet öntöttem rá ami éppen ellepte kevés sót tettem hozzá és puhára főztem. Az edénybe hagytam és a vízzel együtt
krumplinyomóval összetörtem
majd hozzátettem a kukoricalisztet és fakanállal jól kikevertem ekkor még a tűzhelyen volt az edény. A masszát tányérra borítottam és kicsit hagytam hűlni.
A talált receptben szalonnával volt
ízesítve de én mos csak
újhagymával készítettem. Egy fakanál zsírt melegítettem ebbe tettem a felkarikázott hagymát kicsit sütöttem majd kiszedtem a zsírból. A visszamaradt zsírba kanalaztam a lisztes-krumplis masszából
kicsit megsütöttem ezután tettem tányérra megszórtam a hagymával
és kevés tejföllel ízesítettem.Jó étvágyat !