Hagymakrémleves

  • 2018.01.15.
  • 5

Nagyon finom egyszerűen elkészíthető olcsó leves!Hozzávalók: 2 nagyobb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1-2 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 2 db leveskocka, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt,zeller zöldje és petrezselyem.Elkészítése: Megpucoltam a kétféle hagymát majd feldaraboltam. Felmelegítettem az olajat amire tettem előbb a vöröshagymát majd a fokhagymát és kevés ideig dinszteltem. 1 Liter vizet felfőztem ebbe tettem a két db leveskockát/ nekem most erőleves / felfőztem és félretettem. A megdinsztelt hagymát megszórtam borssal és felöntöttem a leveskockával ízesített lével ekkor tettem bele egy kis darabka zeller zöldjét ami még nyáron eltett
/mélyhűtőből/ vettem elő. Főztem
kevés ideig majd tűzhelyről levettem turmixoltam ezután
visszatettem főni , a tejfölt liszttel elkevertem levesből kicsit merítettem hozzá amivel
elkevertem és ezzel sűrítettem be a levest 1 teáskanál apróra vágott
petrezselymet raktam hozzá és készre főztem! Tálalásnál
házilag készített levesgyöngyöt
szórtam bele! Nagyon finom , különösen hogy utólag jöttem rá hogy az egyik leveskocka csípős volt!Jó étvágyat!