Demecseri csöröge

  • 2017.10.09.
  • 3

Napilapban találtam
ezt a receptet, megtetszett már csak annyi volt a dolgom hogy csökkentsem
a hozzávalók mennyiségét 2 személyre amiből 10 db lett!














































































Hozzávalók 10 darabhoz:
20 dkg liszt, 2 db tojássárgája, 2 evőkanál porcukor, pár csepp rumaroma, 1 teáskanál vaníliacukor, 1 mokkáskanál sütőpor, 2-3 evőkanál tejföl, 5 dkg vaj/margarin. Olaj a sütéshez, lekvár és porcukor a tészta szórására.Elkészítése: Tészta hozzávalóiból tésztát gyúrtam amit letakarva fél órát pihentettem. Ezután kinyújtottam fél cm vastagra majd derelyevágóval felszabdaltam kb. 5x8 cm darabokra. Téglalapok közé 2 csíkot vágtam majd forró olajban kisütöttem.
Papírtörlőre szedtem
ki hogy az olajat felszívja, tányérra pakolás után porcukorral szórtam meg és finom házi sárgabaracklekvárral fogyasztottuk! Finom puha tésztája van!Jó étvágyat!