Grízes málé "Ízőrzők" Bucsuta

  • 2017.09.11.
  • 0


















































































Hozzávalók: 30 dkg búzadara, fél liter tej, 3 evőkanál tejföl, 2 db tojás, 1 kk szódabikarbóna, csipet só, 3 púpos evőkanál kristálycukor, 1 cs. vaníliacukor, tetejére : sűrű szilvalekvár, tepsi kenéséhez sertészsír.* Elkészítése:Búzadarát a tejjel elkevertem hagytam kis ideig
hogy dagadjon /kb.15'. Hozzátettem
a két tojás sárgáját, csipet sót, kétféle cukrot és a szódabikarbónát és az egészet jól kikevertem. A tojás fehérjét habnak felvertem és óvatosan ezt is a masszához kevertem. Tepsit zsírral kikentem ebbe öntöttem a masszát
tetejére szilvalekvárt kanalanként szaggattam és előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szeleteltem kockára és kevés porcukorral szórtam meg. Nagyon finom egyszerű édesség!Jó étvágyat!