Szögletes sós fánk- Kniefleck "Ízőrzők" Nagymányok

  • 2017.08.24.
  • 4

Nagyon megtetszett ez a recept egy sütéssel kétféle
ízesítéssel lehet akár egy ebédet és egy vacsorát is megoldani. Fél adagból készítettem azt írom le
amiből 10 db lett.



















































































Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 felvert tojásnak a fele, 1 mokkáskanál só, 1 evőkanál zsír,
1 teáskanál cukor, 2 dkg élesztő, kb. 2,5 dl
tej. Zsír a sütéshez. Elkészítése: Kevés langyos tejbe tettem a cukrot élesztőt kevés lisztet
és hagytam felfutni. Kimért liszthez öntöttem a felfutott élesztőt a
többi hozzávalóval és bedagasztottam a tésztát annyi tejjel csupán amitől lágy tésztám lett./nem kellett az összes tej/ Fél órát letakarva pihentettem majd enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam és 1 cm vastagra kinyújtottam. Késsel felvágtam szögletesre
addig pihent még a zsír melegedett. Forró zsírba raktam a tésztákat
fedővel letakartam majd kis idő után
megfordítottam és ekkor már fedő nélkül sütöttem tovább. Papírtörlőre szedtem ki. Ebédnél porcukorral megszórva sárgabaracklekvárral ettük. Vacsorára pedig
sóval megszórva kevés tejföllel meglocsolva mint lángos
is nagyon finom volt !














































































Jó étvágyat !