Zöldséges ragu házi gnocchival

  • 2017.07.22.
  • 2






















































































Hozzávalók:/raguhoz/ 20 dkg vegyes zöldség/nálam mexicói zöldségkeverék volt/, 1 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés szalonna, fűszerek: só, őrölt bors, csípős paprika, 1,5 dl főzőtejszín.tésztához: 30 dkg főtt áttört krumpli, 10 dkg liszt, só.Elkészítése:
Szalonnát amit feldaraboltam kisütöttem ebbe tettem az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát
együtt dinszteltem majd hozzátettem
a zöldségkeveréket átforgattam
fedő alatt hagytam kicsit párolódni. Megszórtam sóval és őrölt borssal kevés csípőset is szórtam rá majd ráöntöttem a főzőtejszínt összefőztem az egészet
és félretettem. A gnocchi készítését már korábban kipróbáltam akkor egy egészen más összetételű recept alapján készítettem, most viszont egyik főzőműsorban láttam ezt a verziót amit kipróbáltam és sokkal könnyebb a lényege hogy a krumpli mennyiségének az
1/3 -át kell lisztnek mérni. Megfőtt áttört és kihűlt krumplit összegyúrtam a liszttel kevés sót tettem hozzá kisebb darab tésztából
mint a nudlinál hosszú rudakat formáltam amit feldaraboltam majd lisztbe mártott villa hátuljával mintáztam . Forrásban lévő vízbe kifőztem leszűrtem
és a raguval összekevertem .Jó étvágyat !