Félbarna kenyérke

  • 2017.07.22.
  • 1

Azért becéztem mert kicsi:)







































Hozzávalók:
10 dkg tk. liszt, 15 dkg
finomliszt, 1 dkg élesztő, 1 tk.só, csipet cukor, 2 evőkanál tejföl+ annyi víz hogy 2 dl legyen a folyadék, 3 evőkanál olaj, szórásra : szezámmag, köménymag





































Elkészítése:Kétféle lisztet a sóval összekevertem. Liszt közepébe mélyedést csináltam amibe belemorzsoltam az élesztőt nagyobb bögrébe tettem a tejfölt ráöntöttem annyi vizet hogy 2 dl legyen a folyadék és belekevertem
az olajat
is
ezt a keveréket öntöttem apránként az élesztőre és közben gyúrtam dagasztottam a tésztát. Letakarva hagytam duplájára kelni.
Enyhén lisztes deszkán átgyúrtam a megkelt tésztát
kezemmel kicsit ellapítottam ezután felgöngyöltem és sütőpapírral bélelt kis méretű sütőformába tettem ahol még 30' pihentettem. Bevagdostam a tetejét vizes ecsettel átkentem és magokkal beszórtam előmelegített sütőben 200 fokon 35' sütöttem. Mikor kivettem a sütőből vízzel spricceltem le.Rácson hagytam hűlni.(Kíváncsi voltam
a kisült kenyérke súlyára
:50 dkg .)Jó étvágyat !