Kávéhoz való vajas kifli

  • 2017.06.11.
  • 8




























































































Hozzávalók:28 dkg liszt7 dkg margarin7 dkg cukor1
egész tojás +1 sárgájacsipet só1 dkg élesztőtészta kenéséhez: tojás, szórásra darált dió-kevés cukor*Elkészítése: Kevés langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Kimért lisztet összemorzsoltam a margarinnal majd a többi hozzávalóval együtt
bedagasztottam a tésztát/tészta állaga nem túl lágy/. Hagytam duplájára kelni, ezután a tésztából ujjnyi hurkákat formáltam és kettőt egymásba tekertem így formáltam kifliknek./ 13 db lett/ Vajazott tepsibe pakoltam hagytam kicsit még kelni közben előmelegítettem a sütőt.
Felvert tojással megkentem a tésztát és darált dió és cukor keverékével beszórtam. 200 fokon 20' sütöttem.- Régi szakácskönyv amiből választottam azt írja:" Nem szárad ki, több napig is friss marad."Jó étvágyat !