Keszőcés-mákos lepény "Ízőrzők" Tevel

  • 2017.02.17.
  • 2

Kis adagból de azt
gyorsan sütöttem mert igen szeretem a szilvalekvárt és a mákot is !

















































































Hozzávalók: tésztához: 20 dkg finomliszt, 2,5 dkg zsír, 1 felvert tojásnak a fele, 1/2 dl tej, 1 dkg élesztő, 2 teáskanál cukor, + 5 dkg darált mák, 5 dkg kristálycukor, keszőce/szilvalekvár.Elkészítése: Langyos cukros tejbe morzsoltam az élesztőt hagytam felfutni. Liszthez tettem a zsírt tojást és a
felfutott élesztőt bedagasztottam a tésztát/kevés tejet vagy vizet lehet még hozzá tenni/ . Letakartam és 20' pihentettem. Összekevertem a darált mákot a cukorral. Kisebb tepsit/19x25 cm/ zsírral kikentem beszórtam liszttel
és a megkelt tésztát kinyújtva ebbe tettem bele. Szilvalekvárral megkentem vastagon majd beszórtam a cukros- mákkal.( Aki édesebben szereti tehet több cukrot !) Előmelegített sütőbe tettem először 210 fokon sütöttem 10' majd csökkentettem 180 fokra és
további 25' sütöttem a tésztát. Sülés után hagytam hűlni csak ezután szeleteltem kockára! Nagyon finom!Jó étvágyat !