Gnocchi/házilag / sajtmártással baconnel

  • 2013.10.29.
  • 0











































Hozzávalók: házilag készített gnocchi, mártáshoz: 3 ek. olaj, kis fej vöröshagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 ek. liszt, 1/2 dl tej, 1 ek. tejföl, só, őröltbors, apróra vágott petrezselyem, 5 dkg. reszelt sajt, 5 dkg. bacon/vagy egyéb szalonna/Elkészítése:
Elkészítettem a mártást: olajat megforrósítottam amibe tettem az apróra fölvágott hagymákat kicsit sütöttem majd rászórtam a lisztet
egészen kicsit együtt pirítottam . Ezután ráöntöttem a tejet és
hozzátettem a tejfölt elkevertem
ezután szórtam bele
a petrezselymet és
a reszelt sajtot
sóztam borsoztam
mikor a sajt elolvadt besűrűsödött akkor levettem a tűzhelyről. Kifőztem a tésztát a szokásos módon és ebbe a mártásba szedtem ki
összekevertem. A bacont apró darabokra vágva megsütöttem. Tányérra kiszedve a tésztát
tetejére szórtam a szalonnát. Nagyon finom volt!