Hagymás bagett

  • 2013.09.25.
  • 7








































Hozzávalók:
30 dkg. liszt, 1,5 dkg. élesztő, 1 db krumpli, 1 tk. só, 1 tk. ecet,1 mk.cukor,
3 +3ek.olaj, 1 kisebb fej vöröshagyma, szezámmag, tökmag.Elkészítése: 3 ek. olajon megpirítottam az apróra fölvágott vöröshagymát.

A krumplit megpucoltam földaraboltam és
megfőztem enyhén sós vízben . A krumpli levét nem öntöttem ki . Krumplit összetörtem hagytam hogy kihűljön és a liszthez tettem , kevés langyos vízben
cukor hozzáadásával az élesztőt felfutattam és a liszthez öntöttem . 3 ek olajat , sót tettem még a liszthez és
a krumpli levéhez öntve
az ecetet bedagasztottam
a tésztát
a legvégén öntöttem bele a pirított hagymát amivel szintén átgyúrtam a tésztát. Letakarva hagytam
kb. 3/4 órát pihenni. Ezután
enyhén lisztes deszkán átgyúrtam és megformáztam majd egy hosszúkás formába amit papírral béleltem ki
beletettem a tésztát
bevagdostam
a tetejét és amíg melegedett a sütő addig
pihent
a tészta. Ezután langyos vizbe mártott
ecsettel átkentem és beszórtam magokkal. Előmelegített sütőben
220 fokon 30' sütöttem, mikor kivettem a sütőből ismét vízzel lespricceltem.Ui:
Alig vártam hogy kihűljön. Vágtam egy szeletet
belőle
margarinnal megkentem paradicsommal
és paprikával
nagyon finom volt !

Címkék

Házilag Bagett