hókifli

  • 2013.12.20.
  • 0

Gyermekkorom egyik kedvenc sütije. Anyukám rengeteget sütött, még akkor is ha épp nem volt karácsony.Aztán valahogy elfelejtődött, se anyu, se én nem sütöttünk.Az ovis karácsonyi ünnepségnek köszönhetően újra asztalra került, ugyanis Zsófi lánykám azzal jött haza, hogy az ovis ikertársai nagyon finom sütit hoztak, süssek neki olyat.Végig lelkes segítségem volt, nyújtott-kiszúrt-töltött-nyomkodott. Valószínűleg ezért is lett olyan finom, mintha anyu készítette volna!Hozzávalók:25 dkg zsír vagy margarin2 dkg élesztő2 dl tejfölcsipet só5 dkg porcukor50 dkg lisztA töltelék lehet ízlés szerint lekvár, mák, dió...Mák és dió töltelékhez leírás a bejgli receptnél található ITT!A zsírt-margarint habosra keverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk.Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.Másnap kinyújtjuk (kb. 3-5 mm), 5-7 cm-es köröket szaggatunk, megtöltjük, kettéhajtjuk, a széleit lenyomkodjuk. 180 fokon kb. 15 perc alatt készre sütjük. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Címkék

Süti - Édesek