Diótorta

  • 2018.01.05.
  • 5

Triplán diós ez a diótorta, hiszen a piskóta mellett a krém is diós és rengeteg pirított dió van a tetején is. Egyszerű, de isteni finom torta.Hozzávalók:23-24 cm-es tortáhozA diós piskótához:4 tojás250 gr cukorcsipet só1 dl olaj1 dl víz150 gr pirított, darált dió100 gr liszt1 csomag sütőporA diós krémhez:600 ml tej90 gr vaníliás pudingpor150 gr cukor150 gr teavaj100 gr pirított, darált dióízlés szerint rum / rumaromaA díszítéshez:12 db fél dió2 ek. pirított, darált dióElkészítés:1. A piskótát az olajos piskótához hasonlóan készítjük el, csak itt a liszt egy részét dióval helyettesítjük. Emiatt kissé be fog süllyedni a piskótánk közepe, így kihűlés után 2 részre vágjuk.2. A tejből, cukorból, pudingporból a szokásos módon pudingot főzünk, szobahőmérsékleten kihűtjük majd hűtőbe tesszük pár órára. Érdemes folpackkal beborítani a puding felületét, így nem bőrösödik be.
3. A teljesen kihűlt, hideg pudingot robotgép üstjébe tesszük és átdolgozzuk majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a hideg vajat kisebb kockákra vágva és jó alaposan kihabosítjuk. Ekkor adhatjuk hozzá a rumot / rumaromát. Végül beleforgatjuk a diót.4. A tortát karikában betöltjük: alulra kerül egy lap majd a krém kb. fele. Erre jöhet a szebbik piskótalap majd egy újabb adag krém. A tortát egy éjszakára hűtőbe tesszük, de legalábbis pár órára.5. Másnap körbekenjük a torta oldalát és a maradék krémmel, pirított dióval illetve fél diókkal díszítjük a tortát.

Címkék

Torta Dió