Narancsos-mandulás bonbon

  • 2017.12.01.
  • 2

Túl sok újdonságot nem tervezek idén Karácsonykor, néhány jól bevált aprósütit sütök csak, de azért néhány újdonságot mutatok. Itt a december, úgyhogy hivatalosan el is kezdhetjük a karácsonyi receptek megosztását.Ezt a bonbont Brigi trüffeles szaloncukrai ihlették, isteni finomak, akár így golyó formában, akár szaloncukor formában készítjük. Egy csini kis dobozban tökéletes gasztroajándék barátnőknek, kolleganőknek.
Hozzávalók:10 db golyóhoz50 gr fehércsoki50 gr darált mandula2 tk. házi narancslekvár8 gr vajkb. 100 gr étcsoki3-4 kocka fehércsokiElkészítés:1. A fehércsokit a vajjal mikróban vagy vízgőz felett összeolvasztjuk, hozzákeverjük a narancslekvárt és a darált mandulát. Alaposan eldolgozzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük.2. Másnap egyforma golyókat készítünk a masszából, én 15 gr-osra készítettem őket, ha szaloncukor formában csináljuk, akkor lehet kisebb, 10-11 gr-os.3. A bevonáshoz az étcsokoládét temperáljuk, ennek többféle módja van, szakszerű leírást Praliné Zsuzsinál olvashattok, kis mennyiséghez, otthoni használatra nem kell ragaszkodni a márványlaphoz, az oltós módszer is megfelel.
4. A temperált csokiban kimártott golyókat sütőpapíros lemezre tesszük, míg megköt a csoki, majd fehércsokival spineljük a tetejét. Lefedve, hűtőben tároljuk fogyasztásig.Tipp: mandula helyett természetesen diót, mogyorót is használhatunk és a lekvár is cserélhető ízlés szerint bármilyen ízre.