Sütőtökös brownie falatkák

  • 2017.09.25.
  • 1

Sokan kértétek a receptjét, így hozom. Pedig csak a sütőtökös pitéhez sütött tök maradékát szerettem volna felhasználni, így nem is tudom pontosan a mennyiségeket a sütőtökös részhez, de azért igyekszem.Hozzávalók:10 db-hozA browniehoz:100 gr étcsoki70 gr vaj1 tojás100 gr cukor60 gr lisztA sütőtökos részhez:( valószínű ennyi nem kell, de inkább picit több mennyiséget adok meg, mint kevesebbet, esetleg ha van több muffinforma, lehet kevesebb brownie tésztát beletenni és több sütőtököst)
1 csésze sült sütőtök1/3 csésze barnacukor1 ek. lisztcsipet só
2 tk. allspice fűszerkeverék ( vagy mézeskalácsos)1 egész tojás1 tojás sárgája1/2 csésze habtejszínpár csepp vanília aromaElkészítés:1. A sütőtököt felszeleteljük és 200 fokos sütőben puhára sütjük, ha kész, kikaparjuk a héjából.2. A browniehoz a vajat a csokival vízgőz felett vagy mikróban összeolvasztjuk, simára keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a lisztet. A masszát elosztjuk 10-12 db szilikonos muffinforma aljában.3. A sütőtökös részhez az összes hozzávalót késes aprítógépbe vagy turmixgépbe tesszük és simára dolgozzuk. Ráöntjük a brownie rétegre.
4. Előmelegített, 170 fokos sütőben addig sütjük, míg meg nem szilárdul a sütőtökös réteg. Kb. 15 perc. Ha kihűlt, kivesszük a formából.5. Tetejét még díszíthetjük: pár kocka étcsokit felolvasztunk és műanyag zacskóba töltünk, sarkára pici lyukat vágunk és ezzel díszítjük a muffinokat.