Epres-csokihabos torta

  • 2017.05.08.
  • 7

Anyósom kedvence a csokitorta. Mindig, minden alkalomra azt készítek Neki, de mindig igyekszem valamit belecsempészni, most Anyák napja alkalmából egy könnyű csokihabos tortát sütöttem, tetején sok-sok friss eperrel és díszítésnek rozmaringot használtam.
Hozzávalók:18 cm átmérőjű tortáhozkakaós-olajos piskóta az itt leírtak alapjánA krémhez:200 gr étcsoki600 ml habtejszín15 gr habfixáló20 gr porcukorA díszítéshez:friss eperrozmaringElkészítés:1. A fent leírtak alapján elkészítjük a kakaós piskótát, kihűlés után 3 egyforma lapba vágjuk.2. A csokit mikróban vagy vízgőz felett felolvasztjuk, simára keverjük és langyosra hűtjük.3. A jól behűtött habtejszínt elkezdjük habbá verni: mikor már kezd keményedni, hozzáadjuk a habfixálót és a porcukrot majd folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk a langyosra hűlt csokit. Egyneműre keverjük és hűtőbe tesszük kicsit szilárdulni.4. A torta összeállításához tortagyűrűt használunk: alulra egy piskóta kerül, erre csokikrém, újabb piskóta, csokikrém és piskóta. 4-5 órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük szilárdulni, a maradék krémmel együtt.5. Hűtés után lehúzzuk a tortagyűrűt a tortáról, a maradék krémmel
(amit kb. 1 órával felhasználás előtt kiveszünk a hűtőből, hogy kenhető legyen) körbekenjük az oldalát és a tetejét, friss eperrel és rozmaringgal díszítjük.

Címkék

Csoki Torta Eper